Menu

Sex Pistols

juli 27, 2018 - Album andmeldelse

Never mind the Bollocks, here`s the Sex Pistols.

 

Never mind the bollocks copy
 1. Holidays In The Sun
 2. Bodies
 3. No Feelings
 4. Liar
 5. God Save The Queen
 6. Problems
 7. Seventeen
 8. Anarchy In The UK
 9. Submission
 10. Pretty In Vacant
 11. New York
 12. EMI

 

 

Da Sex Pistols ramte mig.

 

Da jeg som i 1977, så forsiden af min stedfars Ekstra Bladet, blev jeg mildest talt chokeret. Hvad mit syn mødte, var unge mennesker med sikkerheds nåle i kinden, strithår og barberblade. Slagord som Anarki, No future var nok til at ryste en 14 årig dreng, fra en forstad til København, med den småborgerlige opdragelse som hørte tiden til.

Da det første chock havde lagt sig, og jeg var blevet 15 år i mellemtiden, kunne jeg begynde at identificere mig med den “fuck dig” attitude og aggressivitet, der fulgte med punken, jeg blev hverken Anarkist eller fik farvet strithår, men jeg grinte ikke af punkerne, og jeg kunne godt lide musikken.

 

Sex last

 

Mormor kunne også lide Sex Pistols?

 

Heldet var med mig den Lørdag min Mormor skulle passe mig, hun skulle gøre rent i vores rækkehus, og jeg mistænker at hun gerne ville have mig ud af huset, så jeg ikke gik i vejen, i hvert fald stak hun mig 100 kr. i håb om, at jeg så ville tage afsted og købe noget til mig selv, og der tog hun ikke fejl, 10 minutter senere sad jeg i bussen på vej til Brønshøj Torv, hvor min yndlings pladebutik GUF lå.

Normalt kunne jeg få timer til at gå i den butik, bare lytte til forskellige albums, for til sidst at beslutte mig for at købe et af dem, men i dag vidste jeg hvad jeg ville købe. Never mind the Bollocks, Here`s The Sex Pistols, med the Sex Pistols. Så besøget var kort den dag, og så bussen tilbage til Mørkhøj.

Da jeg kom hjem, gik min Mormor og støvsugede, da hun så mig, spurgte hun om jeg havde købt noget for pengene, og jeg vidste hende stolt pladen. Hun spurgte så om vi ikke skulle høre den, den var jeg med på, jeg satte skiven på, og fyrede op, og ud drønede Johnny Rotten skingre stemme for fuld hammer. Jeg ventede på at Mormor ville bede mig om at skrue ned, men det skete ikke, og da første side var spillet færdig, spurgte jeg Mormor om hun kunne lide pladen, hun svarede at hun synes den var meget god ;-). Om min Mormor var døv, eller bare kunne bluffe som Gus Hansen, skal jeg være usagt, men den dag synes jeg min Mormor var lidt sej.

 

Sex pistols 2 jpeg copy
Sex pistols 3
Punkere
Sexpistols 1 Jpeg copy

 

Never mind the Bollocks, here`s the Sex Pistols.

 

Når jeg hører Albummet i dag, synes jeg det er et formidabelt rock`n roll album, Punken og dette album var med til et ungdoms oprør, som vi også ser resultater af den dag i dag. Attituden fra den gang, vi ligger ikke under for andre, og dette kendetegner også teksterne, Tager et pladeselskab ( EMI ) røven på dig, skriver vi om det i en sang, Skal vi provokere borgerskabet, skriver vi om aborter eller dronningen Hvis eneste formål er, at gavne turismen osv.

Jeg/vi kan selv kulturen startede også med punken. Det at starte en band, udgive et album eller arrangere en koncert, gjorde man bare, man brød med det etablerede, det behøvede ikke at lyde godt eller være perfekt, det var nyt i 70èrne, og et oprør mod det perfekte billede glamrocken prøvede at tegne.

Jeg synes  albummet hører med i enhver rock samling med respekt for sig selv. Det symbolisere også det oprør jeg selv gennemlevede i slut 70êrne, og derfor skal albummet have  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ud af 6 smileys.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *